

Hosted by the Center for Native American Cancer Health Equity (C-NACHE)

## **DRAFT** AGENDA

Time	Topic	Presenter	
8:45	Continental Breakfast will be provided.		
9:00	Welcome and Introductory Overview of the Center for Native American Cancer Health Equity (C-NACHE)	Nicky Teufel-Shone, PhD Director, C-NACHE	
9:10	Prayer	C-NACHE CAB member	
9:15	Morning Plenary Presentation  Talk will focus on engaging Indigenous cultural frameworks to support tribal wellness endeavors within the context of cancer prevention and control  • 20 min talk, followed by 10 min Q&A session	Eric Hardy, Sr. Program Coordinator, Arizona State University Library Labriola Center	
9:45	Overview of Interactive Round Table Discussions and how they will be facilitated after each presentation	Carmenlita Chief, MPH, Sr. Project Coordinator, C-NACHE	
MORNING – CANCER DATA TRACK			
9:50	Presentation 1: National Cancer Health Data Trends among American Indians and Unpacking Cancer Disparities Research	Marc Emerson, PhD, Assistant Professor, University of North Carolina	
	(10:10) 20-minute <b>Round Table Discussions</b> to reflect on presentation information (10:30) 10-minute Collective Audience Recap		
10:40	10-minute Morning Break		
10:50	<b>Presentation 2:</b> Cancer Health Data Trends for American Indians in Arizona	Dana Doyle, MPH Epidemiologist, Arizona Department of Health Services	
	(11:15) 20-minute <b>Round Table Discussions</b> to reflect on presentation by Dana Doyle (11:35) 10-minute Collective Audience Recap		
11:45		ite	

LUNCH SESSION			
11:45	Lunch Buffet served on-site		
12:30	Lunch Presentation: An Introduction to the Arizona Cancer Coalition (ACC) and their current efforts  • 20-min presentation + 10-min audience Q&A	Presenter TBD	
1:00	15-minute Post-Lunch Break		
AFTERNOON – POLICY TRACK			
1:15	Presentation 4: Cancer Prevention Partnership Efforts with Tribal Communities and the University of Arizona Cancer Center  • 20-min presentation + 10-min audience Q&A	Monica Yellowhair, PhD Interim Associate Director, Office of Community Outreach and Engagement (COE), University of Arizona Cancer Center (UACC)	
1:45	Presentation 5: Public Policy 101 and the Impact of Health Coalitions in Improving Health Policies in Arizona  • 30-min presentation	Brian Hummel, Arizona Director of Government Relations, American Cancer Society Cancer Action Network (ACS CAN)	
2:15	<b>Brief Energizer Break:</b> 15-minute break to re-energize and make time to visit the C-NACHE Basket at entrance of the room		
WORLD CAFÉ STYLE FORUM SESSION			
2:30	<ul> <li>Intertribal Forum using the World Café Conversational Approach</li> <li>How do we see this collective moving forward to work towards improving cancer prevention and care resources for Native Americans in Arizona?</li> <li>What are some approaches we can consider?</li> <li>What do you feel are priorities for advocacy?</li> </ul>	C-NACHE Staff Facilitators	
3:30	What should future forums look like?	Nicky Teufel-Shone	
3:45	Closing & Evaluation	Jennifer Hudson, MPH Community Program Coordinator, C-NACHE	
4:00	Adjourn		

Registration Closes on Wednesday, September 20, 2023

Please register to attend: <a href="https://bit.ly/43WHyfv">https://bit.ly/43WHyfv</a>

Questions? Contact Carmenlita.Chief@nau,edu or 928-523-2104